Bez praznih kalorija: Slastan doručak uz koji ćete biti siti i mršaviti

kuhinja

Nauka je odavno potvrdila da je doručak važan obrok za sve osobe koje žele da smršaju. Istraživanje u kojem je učestvovalo 80 žena pokazalo je da obilniji doručak s više kalorija ne smeta dijeti. Štaviše, pomaže nam da kontrolišemo želju za hranom tokom dana.

Za doručak se opustite, nemojte brojati kalorije
Ispitanice su bile podeljene u dve grupe. Prva je jela visokokaloričan doručak, srednjekaloričan ručak i niskokaloričnu večeru, dok je druga grupa konzumirala obroke s obrnutom kalorijskom vrednošću.

Pročitajte još:
pixabay.com
* Volite da jedete noću? Samo izvolite – ove namirnice vas neće ugojiti

* Koja je prava mera proteina ako želite da smršate?

Posle 12 nedelja ustanovljeno je da su žene iz prve grupe, koje su jele visokokaloričan doručak, smršale 2,5 puta više nego žene iz druge grupe, s niskokaloričnim doručkom.

Važno je da se vaš doručak ne sastoji od praznih kalorija, stoga neka vaš izbor bude hranjiv jutarnji obrok, poput ovogfantastičnog burita punjenog ukusnom kajganom.

Sastojci:
– 2 jaja
– 2 kašike kuvanog pasulja
– pola šolje naseckanog svežeg paradajza
– jedna šolja svežeg spanaća
– 1 tortilja od žitarica od selog zrna
– malo maslaca ili maslinovog ulja
– so
– biber po želji

Priprema
Izmutite jaja s prstohvatom soli. Rastopite maslac ili zagrejte maslinovo ulje. Na njega stavite jaja koja ste umutili s malo soli. Odmah dodajte pasulj, paradajz i spanać. Malo promešajte kako biste sjedinili sve sastojke i po želji začinite biberom. Kajganu prebacite na tortilju, smotajte je u burito i uživajte. Po želji dodajte malo avokada ili nekog povrća po želji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *