Vranjska PORESKA ADMINISTRACIJA među najboljima u Srbiji

lokalno

Lokalna poreska administracija Grada Vranja, prema podacima IMG Group, kotira se kao jedna od najboljih u Srbiji, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Vranje u konkurenciji za nagradu od 500.000 franaka FOTO:D. Ristić/OK Radio Vranje u konkurenciji za nagradu od 500.000 franaka FOTO:D. Ristić/OK Radio
Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje, u okviru radionice Odbora za finansije u Beogradu, predstavljanje projekta Javnog budžetskog portala.

Ovaj program se realizuje sredstvima Vlade Švajcarske, u okviru projekta “Reforme poreza na imovinu”, koju sprovodi IMG Group, a na radionici će biti predstavljeno više projekata u oblasti unapređenja lokalnih javnih finansija.

Takođe, najuspešnije lokalne poreske administracije predstaviće aktivnosti na povećanju prihodne strane budžeta lokalne samouprave, sa akcentom na mehanizme dobre uprave.

Kako navode iz IMG Group, Lokalna poreska administracija Grada Vranja predstaviće svoje mehanizme i aktivnosti, kao jedna od pet najboljih lokalnih poreskih administracija u Srbiji.

Prema rečima zamenika gradonačelnika i koordinatora projekta Nenada Antića, ova najava predstavlja potvrdu novog pristupa u radu Lokalne poreske administracije i ozbiljne reforme javnih finansija u Vranju.

– Završetkom čitavog procesa, očekujem da Grad Vranje bude pobednik ovog projekta i osvoji novčanu nagradu u iznosu od 500.000 švajcarskih franaka.

Očekujem i konstantno i dugoročno povećanje budžetskih prihoda, na osnovu veće i sveobuhvatnije naplate poreza na imovinu fizičkih lica – rekao je Antić.

U Vranju je u toku popis imovine poreskih obveznika kojim bi trebalo da se ustanove tačni podaci o broju obveznika i tačnoj kvadraturi njihove imovine.

Popis koji vrše specijalno angažovani popisivači, deo je projekta “Reforme poreza na imovinu”, nakon čije realizacije bi trebalo da lokalna samouprava koja pokaže najbolje rezultate, dobije i novčanu nagradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *