Publika u Minhenu oduševila glumce

kultura

U organizaciji Pozorišta Minhen, u nedelju uveče izvedena je “Art komedija” u kojoj su igrali Milan – Lane Gutović, Nebojša Dugalić i režiser Milan Prljeta. Više od tri stotine posetilaca uživalo je u predstavi koja govori o svakodnevici trojice muškaraca čije dugogodišnje prijateljstvo dolazi na probu i u opasnost da bude rastureno.

Razlog je obično belo platno koje jedan od njih trojice kupuje za dosta novaca jer u njemu prepoznaje remek-delo likovne umetnosti.

Uz priču o skupom platnu, na kome osim kupca nijedan njegov prijatelj ne prepoznaje vredno umetničko delo, “umešali” su se i detalji privatnog života, što još više stavlja u iskušenje njihovo prijateljstvo.

Priče iz svakodnevnog života
Publika je aplauzom pozdravljala svaku od zanimljivijih “epizoda” u ovoj priči iz svakodnevnog života, a na kraju pozdravila glumce dugim aplauzom. Glumci su posle predstave dosta dugo i strpljivo pozirali sa brojnim posetiocima koji su želeli da se fotografišu sa njima.

– Mi smo sa ovom predstavom gostovali među našim ljudima u Australiji, Kanadi, Americi i širom Evrope. Posle predstave komentarisali smo kako su nas dočekali gledaoci u Minhenu i složili se da je ovakva reakcija publike za nas bila nezapamćena. Publika je pratila predstavu i reagovala na pravi način, što govori da ona ima formiran ukus, a za to su potrebni kontinuitet, trud i negovanje onih predstava koje nisu jeftina zabava. Na tome treba zahvaliti ljudima koji ovo organizuju jer ova publika ume da prepozna nešto što je stvarno kvalitetno – kazao je nakon predstave Nebojša Dugalić.

Reč gledalaca
Smilja i Gojko Miličević oduševljeni su predstavom.
– Ovo je nešto izvanredno i za nas je ovo predivno veče. Bez Laneta Gutovića sve bi ovo bilo mnogo drugačije – rekli su zadovoljni Miličevići.
Slična je bila i reakcija Željka Radosavljevića:
– Kao i uvek do sada kada je nešto organizovalo Pozorište Minhen bilo je super. Oni rade dobar posao, a predstava je bila prava na zadovoljstvo svih nas – kazao je Radosavljević, dok Sara Ilić ističe da se u radnji predstave mogu prepoznati detalji iz našeg svakodnevnog života.
– Ponešto od ovoga prepoznala sam i u svom okruženju. Cela predstava bila je divna, lepo smo se opustili uz odlične glumce i nasmejali.

A u publici samo reči hvale za glumačke bravure. Zora Divjak celo veče je ocenila kao vrlo zanimljivo.

– Čuli smo interesantan razgovor glumaca, onakvih kakvi jesu i kakve smo navikli da ih gledamo na televiziji. Predstava je bila prava prilika za lepo opuštanje i dobro raspoloženje – rekla je Zora.
Predrag Vidaković ne krije da je oduševljen onim što je video i čuo na sceni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *