Zdrav život– mit ili istina?

nevladinog sektora

Ukoliko plivate posle jela imaćete grčeve. Morate piti osam čaša vode dnevno. Alkohol smanjuje broj moždanih ćelija.

 

Ovo su samo neki od mitova koje možete čuti kada je reč o zdravom načinu života.

O ovim, ali i drugim činjenicama vezanim za zdrav život diskutvalo je 42 mladih iz šest različitih zemalja (Srbija, Italija, Makedonija, Turska, Rumunija i Bugarska) koji su bili u poseti Vlasinskom jezeru od 15 do 24. avgusta.

U pitanju je omladinska razmena pod nazivom ,,Zdravlje je prvi korak ka osnaživanju“, realizovana kao deo programa Erasmus + i finansirana od strane Evropske unije.

Ovakva vrsta programa praktikovala je inovatvine obrazovne metode, gde su kroz neformalno obrazovanje učesnici imali važnu ulogu u svim aktivnostima. Oni su organizovali sopstveno učenje, sportske aktivnosti kroz koje nisu samo razvili znanje o ovoj temi, već i su otkrili i veštine kao što su rad u grupama, upravljanje vremenom, komunikacija sa drugim kulturama itd.

,,Vrlo sam zadovoljna ovim iskustvom, jer sam imala priliku da upoznam različite ljude, njihove kulture i njihove poglede na zdrav život. Čini mi se kao da ostatak sveta ne zna kakav potencijal imaju mladi sa ovih prostora, kao i to da ne shvataju da mladi generalno imaju kvalitetniju percpeciju o tome kako se vodi pravilan zdrav život.“,  svedočenje je  Rumyane Darinove iz Bugarske,jedne od učesnica Erasmus + programa.

dig

Još jedna od pozitivnih stvari ovog projekta jeste da će ovi mladi nastaviti da se bave pitanjem zdravog života, takoš što će kroz kampanju na društvenim mrežama ohrabriti i druge mlade ljude da žive aktivan i zdrav život.

 

Za dalje akcije ovog projekta pratite našu stranicu:

https://www.facebook.com/healthisthefirststepofempowerment/?modal=admin_todo_tour&notif_id=1535576845380073&notif_t=page_invite

dav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *