Smuti – idealan letnji doručak

kuhinja

Sve što nam tokom leta treba, za produktivan početak dana, svakako je svež i lagan obrok, koji će biti bogat vitaminima i obezbediti nam neophodnu dozu energije, za početak dana. Upravo je smuti idealan doručak, tokom toplih letnjih dana, jer voće i povrće koje ulazi u njegov sastav obiluje vodom, pa pospešuje neophodnu hidrataciju organizma.

Postoji nekoliko razloga zbog kojih bi voćni smuti trebalo da bude vaš prvi obrok tokom leta.

1. Jednostavno i brzo se priprema

Priprmea smutija je definitivno jedan od najbržih načina da uživate u ukusnom obroku. Sve što treba da uradite je da željenu kombinaciju sastojaka stavite u blender, izmutite smuti i popijete svoj zdrav i osvežavajući obrok. Šta drugo želite od doručka, kada žurite na posao, nego da je gotov za svega 2 minuta? Još jedna prednost ovog obroka je što ga jednostavno možete poneti sa sobom, kada ujutru ne stignete da doručkujete.

2. Možete ga prilagoditi svojim potrebama

Uzavisnosti koje nutritijente želite da unesete u svoj organizam, možete prilagoditi obrok u čaši, svojim potrebama. Recimo, ako želite da unesete više gvožđa u organizan, osnovni sastojci vašeg obroka biće spanać i chia seme.

3. Pomaže u borbi sa viškom kilograma

Pored brze pripreme, najveća prednost ovog zdravog obroka je što efikasno pomaže u borbi sa gubitkom viška kilograma. Ciljano korišćenje određenih namirnica znatno će doprineti gubitku kilograma, pa se potrudite da što češće sastojci vašeg smutija budu borovnice, cimet, đumbir i spanać.

Đumbir i cimet podstiču rad metabolizma i na taj način razlažu masne naslage, a borovnice i spanać bogati su antioksidantima, koji za sebe vezuju toksine i podpomažu detoksikaciju organizma.

Započnite svaki dan zdravim obrokom, kako biste sebi pružili dnevnu dozu energije, pospešili svoju produktivnost i doveli svoju liniju do perfekcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *