Osećate se umorno – krivca za to pronađite u ovim lošim navikama

zdravlje

Većina nas se već pomirila s činjenicom da smo umorne zbog punog radnog vremena pet dana u nedelji i svesne smo kako nam nedostaje vreme za odmor. Na sreću, nije sve sivo. Čak i uz osam sati rada svaki dan, vi biste se verovale ili ne, mogle osećati sveže i odmorno i imati vremena za razne aktivnosti kojima želite da se posvetite . Ako iz dana u dan osećate hroničan umor, vrlo je verovatno da vam baš ove loše navike uzrokuju osećaj nemoći.

1. Nezdrav i nedovoljan san

Osim što bi zaista trebalo pripaziti da svake noći spavate osam sati, važno je i kakav je kvalitet vašeg sna. Kvalitetan san isključuje sve tehnološke uređaje, svetlo i grickalice pre spavanja. Jedino što neće narušiti vaš san je čaša obične vode na noćnom stočiću.

2. Nedovoljan unos tečnosti

Čak i minimalna dehidracija može dovesti do pada energije. Obavezno pratite unos tečnosti i nikako nemojte menjati vodu sokovima bilo kakve vrste.

3. Nezdrava ishrana

Vašem telu je potrebno dobro gorivo kako bi ispravno radilo. Hranite se sa što više svežeg voća i povrća, namirnicama bogatim proteinima i pripazite na unos ugljenih hidrata.

4. Previše šećera

Svakako bi trebalo da što je više moguće izbegavate rafinisani šećer i sve nezdrave grickalice i čokoladice zamenite orašastim plodovima.

5. Stres

Jedan od glavnih krivaca za bolest i nedovoljnu količinu energije upravo je stres. Pokušajte da se borite protiv stresa na sve moguće načine i opustiti se uz meditaciju, toplu kupku ili bilo šta drugo što vam odgovara i što vas relaksira.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *