Trudite se da živite zdravo: 3 greške koje vam najčešće promaknu, čak i kada imate zdrave navike

zdravlje

Iako su nam mnoge informacije o zdravoj ishrani i pravilnom treniranju u poslednje vreme postale dostupne, još uvek postoje sitne greškice, na koje se spotiču i oni najsavesniji zagovornici zdravog života.

Ovih nekoliko sitnih grešaka verovatno ćete primetiti u svojoj rutini, čak i onda kada zaista vodite računa o svojoj ishrani i treninzima, ali ne brinite, sve što je uočljivo lako se rešava i na taj način, spoznajom greške samo ćete dodatno unaprediti svoj životni stil.

Jutarnji trening

Jutarnji trening nije dobro rešnje, ako ćemo nakon njega ceo dan provesti u sedećem položaju. Da bi vaš jutarnji trening zaista imao efekta, važno je da tokom dana napravite male aktivnosti, kako biste pokrenuli svoj organizam. Recimo prošetajte 15 minuta nakon ručka.

Nedovoljno vremena za obrok

Nije dobro preskakati obroke u nedostatku vremena, a još je gore kada ih jedete na brzinu, pa nemate vremena da pripremite hranu za varenje. I jedna i druga situacija, mogu vas dovesti do prejedanja, a to je upravo ono što biste voleli da izbegnete. Kako se ne biste izgladnivali tokom dana, pa se uveče prejedali. Sebite sebi nutritijentima bogat obrok pred posao, a u svojoj torbi uvek imajte kesicu zdravih grickalica, poput badema ili indijskog oraha.

Intenzivan obrok nakon intenzivnog treninga

Naravno da je telu potrebna snaga i energija nakon treninga i da tada treba jesti, ali ne zaboravite da treba da sagorite više kalorija, nego što ih unosite, pa pokušajte da smanjite porcije svojih obroka.

Iako vodite računa o zdravom načinu života, s vremena na vreme potkrade vam se greška, ali ne treba zbog toga da budete demotivisani, zaista je važno da se trudite da živite zdravo, ali s vremena na vreme dobro bi vam došao odušak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *